Project Management Edificació i Urbanisme. Arquitectura Tècnica. Legalitzacions d'Activitats.Gestió Integral de Projectes i Construccions. Tramitació de Cèdules d' habitabilitat i Certificats d'Eficiencia Energètica. Informes i Peritatges.Taxacions i valoracions. Project Monitoring

dijous, 17 de maig del 2012

CÈDULES D'HABITABILITAT: La Generalitat treballa en un decret que reduirà la superfície de les habitacions


Arquitectes, Arquitectes tècnics i promotors opinen que d'aplicar-se el futur decret, permetrà dissenyar habitatges que s'adaptaran als nous perfils de famílies de la nostra societat:

Els perfils de família han canviat al llarg d'aquests darrers anys, de manera que ara formen part solters, divorciats, parelles, famílies amb fills, monoparentals, pares i mares separats amb custòdia compartida que es reparteixen a dies el pis, etc
Tot tipus de convivències que es reflejadan en la tipologia dels habitatges construïts, per satisfer les necessitats de cada un d'elles. Per tot això la Generalitat està elaborant un decret d'habitabilitat, actualment en exposició pública, per flexibilitzar les superfícies i distribucions dels pisos, per adaptar-los a les noves necessitats socials i també a les del sector de la construcció.

Una de les primeres pretensions de la norma és el mantenir la superfície mínima dels habitatges en 40 metres quadrats, alhora que es redueixen les dimensions de les habitacions. D'aquesta manera, les habitacions dobles passaran de tenir un mínim de deu metres a només vuit i, en el cas de les individuals, de vuit a sis metres quadrats.

Els espais més petits, adreçats als nous models de família, guanyen terreny. A Barcelona, ​​les famílies monoparentals és la modalitat de família més estesa, integrada en la seva major part per dones. Superen a les llars formades per parelles sense fills.

Una altra novetat que exposarà la nova normativa tindrà relació amb la concessió de cèdules d'habitabilidad.En el cas dels habitatges de nova construcció vigència passarà dels 15 als 25 anys, ja que es considera que amb l'evolució dels materials emprats en seva construcció i els requisits del Codi Tècnic d'Edificació, els habitatges no es deterioraran fins a perdre l'habitabilitat en 25 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada