Project Management Edificació i Urbanisme. Arquitectura Tècnica. Legalitzacions d'Activitats.Gestió Integral de Projectes i Construccions. Tramitació de Cèdules d' habitabilitat i Certificats d'Eficiencia Energètica. Informes i Peritatges.Taxacions i valoracions. Project Monitoring

dimecres, 25 de maig del 2011

DOMOTICA:INSTAL·LACIONS ULTIMA TECNOLOGÍA EN OBRA NOVA,REFORMES I REHABILITACIONS

Instal·lacions de Domótica a l'Edificació

Es important no oblidar els beneficis d'aplicar les últimes tecnologies tant en obres de nova construcció com les de reformes i rehabilitacions dels habitatges i edificis. el moment de plantejar el projecte, hem d'analitzar les necessitats del client i preveure les instal lacions de domòtica . Al mercat hi ha gran varietat de productes i components de domòtica, en funció del tipus d'edifici i activitat, les pròpies necessitats, fases de l'execució en què es laran i costos.


DEFINICIÓ DE DOMÓTICA

Es denomina Domótica al conjunt de tecnologies aplicades al control i l'automatització intel ligent de l'habitatge, per permetre una gestió eficient de l'ús de l'energia, a més d'aportar seguretat, confort, i una comunicació entre l'usuari i el sistema.

La domòtica aplicada a edificis no destinats a habitatge, és a dir oficines, hotels, centres comercials, de formació, hospitals i terciari, es denomina, Inmótica. 



 
La xarxa de control del sistema domòtic s'integra amb la xarxa d'energia elèctrica i es coordina amb la resta de xarxes amb les que tingui relació: telefonia, televisió, i tecnologies de la informació, complint amb les regles d'instal lació aplicables a cadascuna de elles. Les diferents xarxes coexisteixen en la instal.lació d'un habitatge o edifici. La instal.lació interior elèctrica i la xarxa de control del sistema domòtic estan regulades pel Reglament Electrotècnic per Baixa Tensió (REBT). En particular, la xarxa de control del sistema domòtic està regulada per la instrucció ITC-BT-51 Instal.lacions de sistemes d'automatització, gestió tècnica de l'energia i seguretat per a habitatges i edificis.


Accedeix a simulador de pantalla Bticino

Accedeix a l'informació de domótica SIMON


AVANTATGES QUE APORTA LA DOMÒTICA

Abans que res la domòtica millorarà la qualitat de vida de l'usuari:

    
* Facilitant l'estalvi energètic: gestiona intel.ligentment la il luminació, climatització, aigua calenta sanitària, el reg, els electrodomèstics, etc., Aprofitant millor els recursos naturals, utilitzant les tarifes horàries de menor cost, i redueix d'aquesta manera la factura energètica. A més, mitjançant la monitorització de consums, s'obté la informació necessària per modificar els hàbits i augmentar l'estalvi i l'eficiència.
 
* Fomentant l'accessibilitat: facilita el maneig dels elements de la llar a les persones amb discapacitats de la manera que més s'ajusti a les seves necessitats, a més d'oferir serveis de teleassistència per a aquells que ho necessitin.
 
* Aportant seguretat de persones, animals i béns: controls d'intrusió i alarmes tècniques que permeten detectar incendis, fuites de gas o inundacions d'aigua, etc.
 
* Convertint l'habitatge en una llar més confortable: gestió d'electrodomèstics, climatització, ventilació, il luminació natural i artificial ...
 
* Garantint les comunicacions: recepció d'avisos d'anomalies i informació del funcionament d'equips i instal lacions, gestió remota de la llar, etc.
A més, la domòtica facilita la introducció d'infraestructures i la creació d'escenaris que es complementen amb els avenços en la Societat de la Informació:

  
* Comunicacions: Transmissió de veu i dades, incloent textos, imatges, sons (multimèdia) amb xarxes locals (LAN) compartint accés a Internet, recursos i intercanvi entre tots els dispositius, accés a nous serveis de telefonia sobre IP, televisió digital, televisió per cable, diagnòstic remot, videoconferències, etc.
   
* Manteniment: Amb capacitat d'incorporar el telemanteniment dels equips.
 
* Oci i temps lliure: Descansar i divertir-se amb ràdio, televisió, multi-room, cinema a casa, videojocs, captura, tractament i distribució d'imatges fixes (foto) i dinàmiques (vídeo) i de so (música) dins i fora de la casa, a través d'Internet, etc.
   
* Salut: Actuar en la sanitat mitjançant assistència sanitària, consultoria sobre alimentació i dieta, telecontrol i alarmes de salut, medicina monitoritzada, atenció mèdica, etc.
   
* Compra: Comprar i vendre mitjançant la telecompra, televenda, telereserva, des de la casa, etc. Finances: Gestió dels diners i els comptes bancaris mitjançant la telebanca, consultoria financera ....
   
* Aprenentatge: Aprendre i reciclar mitjançant la tele-ensenyament, cursos a distància ...
 
* Activitat professional: Treballar totalment o parcialment des de la llar, possibilitat viable per a certes professions (teletreball), etc.
  
* Ciutadania: Gestions múltiples amb l'Administració de l'Estat, la Comunitat Autònoma i el Municipi, vot electrònic, etc.
   
* Accés a informació: Museus, biblioteques, llibres, diaris, informació meteorològica, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada