Project Management Edificació i Urbanisme. Arquitectura Tècnica. Legalitzacions d'Activitats.Gestió Integral de Projectes i Construccions. Tramitació de Cèdules d' habitabilitat i Certificats d'Eficiencia Energètica. Informes i Peritatges.Taxacions i valoracions. Project Monitoring

dijous, 14 d’abril del 2011

OBLIGATOREITAT DE L'INSPECCIÓ TÈCNICA DELS EDIFICIS

Des d'aquest any i fins al 2015 tots els edificis d'habitatges de Catalunya amb una antiguitat superior als 45 anys s'han de sotmetre a una inspecció tècnica per verificar l'estat de manteniment de l'immoble. Aquest informe rondarà aproximadament els 50 euros per domicili en edificis d'entre 12 i 22 habitatges-entre 600 i 1.100 euros per comunitat de propietaris-. segons va explicar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, durant la signatura del conveni de col.laboració entre la Generalitat i els col.legis professionals perquè col.laborin en el control de la inspecció tècnica d'edificis (ITE). Els preus d'aquest examen obligatori seran més cars en aquells immobles que tinguin menys veïns.
 
El professional (arquitecte tècnic, aparellador ...) redactarà un informe que serà enviat a la Generalitat perquè emeti un certificat d'actitud qualificant l'edifici d'apte o no apte. En el cas que les deficiències siguen considerades "molt greus", l'administració podrà decretar el desallotjament immediat i cloenda de l'edifici i imposar sancions econòmiques als propietaris.
El certificat tindrà una caducitat de deu anys. Un cop passat aquest període de temps, haurà de tornar a iniciar tot el procés. Per això ahir Recoder instés a les comunitats de veïns a disposar d'un "tècnic de capçalera" (aquitecte tècnic, aparellador ...) que revisi regularment les instal.lacions per solucionar com més aviat els errors. La normativa estableix diverses categories resultants de la inspecció: en bon estat, amb deficiències lleus, greus o molt greus. En aquests últims casos, el tècnic ha de determinar a través d'un informe les millores necessàries per a esmenar aquestes mancances, ja siguin estructurals o d'elements comuns. Les comunitats de propietaris hauran d'acreditar després, davant l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que s'han fet obres i s'han esmenat els problemes.
Recoder va signar convenis amb les escoles d'arquitectes, aparelladors, enginyers d'edificació i de finques amb la finalitat que col.laboren en les inspeccions. Aquests organismes comprovaran que els tècnics que elaboren els informes estan col.legiats, que la documentació està completa i que el contingut de l'examen sigui conforme al decret que regula la normativa. Un cop efectuades aquestes comprovacions, l'escola enviarà un certificat d'idoneïtat que es lliurarà juntament a l'anàlisi de la inspecció a la Generalitat. De moment, els administradors de finques seran els encarregats de publicitar la nova norma, que va entrar en vigor el passat mes de febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada