Project Management Edificació i Urbanisme. Arquitectura Tècnica. Legalitzacions d'Activitats.Gestió Integral de Projectes i Construccions. Tramitació de Cèdules d' habitabilitat i Certificats d'Eficiencia Energètica. Informes i Peritatges.Taxacions i valoracions. Project Monitoring

dissabte, 9 d’abril del 2011

OBRA CIMERA DE FRANK LLOYD WRIGHT (ARQUITECTURA ORGANICA)

Una obra mestra de l'arquitecte Frank Lloyd, el primer vídeo fa referència als espais exteriors i interiors d'aquest meravellosa i increïble construcció. el segon vídeo s'observa les seqüències de construcció mitjançant tecnologia 3D. Que faria no faria Frank Lloyd avui dia amb tota la tecnologia que podria tenir al seu abast ....



Frank Lloyd Wright va dissenyar en 1934-35 una casa extraordinària a la Reserva Natural de Bear Run, Pennsilvània, a 1298 metres sobre el nivell del mar. Aquí, el riu que corre en el lloc cau sobtadament 30 metres. Aquesta casa és coneguda com la Casa a la Cascada, la qual va redefinir la relació entre l'home, l'arquitectura i la natura.

Aquesta casa va ser construïda com a casa de cap de setmana per el Sr Edgar Kaufmann, la seva senyora i el seu fill, el qual va estudiar arquitectura durant un curt període de temps en l'escola-residència Taliesin de Wright.

Aquest lloc havia estat propietat de la família durant 15 anys, i, quan li van encarregar a Wright el disseny de la casa, tenien en ment una casa davant de la cascada, per poder apreciar-la. No obstant això, Wright va integrar el disseny de la casa amb la pròpia cascada, posándola just a sobre d'aquesta per que passés a ser part de la vida dels Kaufmann.

L'admiració de Wright cap a l'arquitectura japonesa va ser clau per a la seva inspiració del disseny d'aquesta casa, com de la majoria de les seves obres. Igual que en l'arquitectura japonesa, Wright volia crear harmonia entre l'home i la natura, i la integració de la casa amb la cascada va tenir èxit en això. La casa va ser pensada per a que sempre se sentís la força amb què cau l'aigua, no visualment però a través del so, escoltant a tota la casa.

La casa de la Cascada consta de dues parts: La casa principal dels clients que es va construir entre 1936-1938, i el quart d'hostes que es va completar el 1939. La casa principal té habitacions senzilles, proporcionades per l'arquitecte, amb un estar obert amb cuina compacta a la primera planta i tres dormitoris petits en el segon pis. El tercer pis va ser el lloc d'estudi i dormitori del fill de Kaufmann. Tots els recintes de la casa es relacionen amb l'entorn natural, i l'estar fins i tot té graons que condueixen directament a l'aigua. Les circulacions dins de la casa són fosques, passadís estrets, perquè els habitants tinguin una sensació de tancament en comparació amb el que obert a mesura que s'acosten cap a l'exterior. Els sostres de les habitacions són baixos, per tal de dirigir la mirada horitzontal cap a fora.

La bellesa d'aquests espais es troba en les seves extensions cap a la natura, fet amb llargues terrasses en voladís. Aquestes, que estan projectades cap a fora en angle recte, aporten un element d'escultura a la casa, a part de la seva funció.



 
En el següent vidio es veu la pel lícula de la maqueta en 3D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada