Project Management Edificació i Urbanisme. Arquitectura Tècnica. Legalitzacions d'Activitats.Gestió Integral de Projectes i Construccions. Tramitació de Cèdules d' habitabilitat i Certificats d'Eficiencia Energètica. Informes i Peritatges.Taxacions i valoracions. Project Monitoring

dijous, 24 de març del 2011

El G-7 immobiliari ressorgeix de les ruïnes

El G-7 immobiliari ressorgeix de les ruïnes


Les grans empreses promotores inicien 2011 amb nous objectius després centrar els últims anys a solucionar els seus problemes financers. La incertesa que plana sobre l'economia i l'estoc que queda són els reptes pendents.
El sector immobiliari comença a veure la sortida del túnel. Així definia Metrovacesa la seva situació després d'anunciar l'acord amb el 90% dels seus creditors per refinançar el deute. Després d'anys de negociació amb les seves entitats financeres, les immobiliàries encaren una nova etapa.
Després de centrar les companyies a resoldre els problemes financers, ara li toca el torn a la seva operativitat. El nou període no té res a veure amb l'esperada reactivació del sector. Els senyals són encara febles i amb tímids ressorts, com la pujada de la venda d'habitatge nou un 1,8% el 2010 posant fi a un llarg període de caiguda de les compravendes.
La situació no és la mateixa per a totes. Aquelles que acumulen un estoc important en la seva àrea residencial i, sobretot, de sòl, hauran escometre major esforç. Els més de 700.000 pisos encara sense vendre i el milió de metres quadrats d'oficines encara disponibles, dificulta la reactivació del mercat.
Entre les possibilitats de negoci, sorgeixen les aliances banc-promotor. Després de protagonitzar enfrontaments i titllar de competència deslleial la venda de cases per part d'entitats financeres, ara comencen a tancar acords. La fórmula permet als bancs i caixes treure del balanç els sòls adjudicats i als promotors, viables financerament, seguir treballant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada