Project Management Edificació i Urbanisme. Arquitectura Tècnica. Legalitzacions d'Activitats.Gestió Integral de Projectes i Construccions. Tramitació de Cèdules d' habitabilitat i Certificats d'Eficiencia Energètica. Informes i Peritatges.Taxacions i valoracions. Project Monitoring

dissabte, 12 de març del 2011

Publicat el Decret d'Inspecció Tècnica dels Edificis

Publicat el Decret d'Inspecció Tècnica dels Edificis
El Govern ha publicat el decret d'inspecció tècnica dels edificis a partir dels 45 anys d'antiguitat

El passat 23 de novembre el Govern va aprovar el decret de les Inspeccions Tècniques d'Edificis, que consisteix en una revisió obligatòria que hauran de passar tots els edificis d'habitatges plurifamiliars que tinguin més de 45 anys, i els que vagin arribant aquesta antiguitat. L'objectiu és instituir un sistema de control periòdic de l'estat dels edificis d'habitatges, portant a la pràctica un procediment per verificar el deure que tenen els propietaris de conservar i rehabilitar els seus immobles.

-La realització de les inspeccions permetrà:
-Evitar situacions de risc.
-Identificar i quantificar les patologies existents indicant la necessitat d'actuació.
-Proporcionar als usuaris informació que els permeti orientar i prioritzar les seves inversions.
-Fomentar la cultura del manteniment per allargar la vida útil dels edificis.
-Evitar la degradació del parc d'habitatges.
-Donar informació a l'Administració sobre la situació real del parc a fi de poder orientar i valorar correctament les polítiques de rehabilitació.

Per això, un tècnic competent (aparellador, arquitecte tècnic, enginyer d'edificació o arquitecte) inspeccionarà visualment l'estat dels elements constructius que conformen l'edifici i les instal.lacions perquè les comunitats puguin establir un projecte de reparacions i, si cal, arribar les condicions d'aptitud necessàries.

El decret entrarà en vigor als 3 mesos de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada