Project Management Edificació i Urbanisme. Arquitectura Tècnica. Legalitzacions d'Activitats.Gestió Integral de Projectes i Construccions. Tramitació de Cèdules d' habitabilitat i Certificats d'Eficiencia Energètica. Informes i Peritatges.Taxacions i valoracions. Project Monitoring

divendres, 25 de març del 2011

INSPECCIÓ TÉCNICA DELS EDIFICIS

Aquest tràmit l'ha de demanar la PROPIETAT d'un edifici que tingui una antiguitat igual o superior a 40 anys, segons disposició transitòria de l'Ordenança municipal de regulació del deure de conservació dels edificis.

La propietat ha de designar el tècnic que realitzarà la inspecció mitjançant una sol licitud a l'ajuntament, l'entrada a l'ajuntament de la ITE i finalment, en cas de ser necessari, realitzar les actuacions esmentades en l'informe tècnic en els terminis definits.

El ITE serà realitzat per tècnic competent, arquitecte o arquitecte tècnic, que emetrà un dictamen tècnic el contingut serà determinant per fixar les mesures a adoptar en cada cas i en funció de les possibles deficiències estructurals que es constaten en l'edificació.

El INFORME de ha d'incloure:
Descripció i fotografies de l'estat actual de les façanes, mitgeres, patis i cobertes

* Descripció de l'estructura vertical i horitzontal

* Descripció de les instal.lacions comunitàries (sanejament, aigua, gas i electricitat)

* Condicions d'accessibilitat de l'edifici

* Deficiències detectades, la seva qualificació (greus o lleus) i el termini per esmenar

* Qualificació de l'estat general de l'edifici (molt greu, amb deficiències greus, amb deficiències lleus i sense deficiències).



El CERTIFICAT D'APTITUD

A partir de l'Informe Tècnic, l'administració emetrà el Certificat d'Aptitud, qualificant l'edifici d'apte o no apte.

El certificat d'aptitud serà emès per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya o bé pels ens locals que hagin volgut assumir aquesta competència. En aquest cas, caldrà que comuniquin la informació necessària a l'Agència d'Habitatge de Catalunya per poder fer el seguiment de la qualitat del parc d'edificis.

El certificat d'aptitud té una vigència de 10 anys transcorreguts els quals haurà de renovar-seguint el mateix procediment i dins de l'any següent al de la seva caducitat.

El OBJECTIU d'aquestes inspeccions a tramitar els ajuntaments, és actualitzar l'estat de conservació del parc d'edificis d'habitatges de les ciutats per millorar la seguretat dels edificis i de les persones.

El termini per a passar les inspeccions:
ANTIGUITAT DE L'EDIFICI TERMINI MÀXIM PER PASSAR LA INSPECCIÓ
Anterior a 1930 Fins al 31 desembre 2012
Entre 1931 i 1950 Fins al 31 desembre 2013
Entre 1951 i 1960 Fins al 31 desembre 2014
Entre 1961 i 1970 Fins al 31 desembre 2015
A partir de 1971 Fins al 31 de desembre de l'any en que l'edifici compleixi els 45 anys d'antiguitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada