Project Management Edificació i Urbanisme. Arquitectura Tècnica. Legalitzacions d'Activitats.Gestió Integral de Projectes i Construccions. Tramitació de Cèdules d' habitabilitat i Certificats d'Eficiencia Energètica. Informes i Peritatges.Taxacions i valoracions. Project Monitoring

divendres, 25 de març del 2011

ESTUDIS DE VIABILITAT

Els ESTUDIS DE VIABILITAT ajuden als promotors a definir els aspectes econòmics i de planificació abans d'iniciar les promocions immobiliàries o de qualsevol negoci d'explotació.

Un estudi de viabilitat consta dels següents apartats:

* Memòria (objectius, informació prèvia, informe d'estat actual ...)

* Estudi legal-urbanístic en el cas immobiliari (normativa urbanística, dades registrals, dades cadastrals, planejament vigent, normativa d'obligat compliment ...)

* Estudi de mercat (anàlisi de l'entorn socioeconòmic local i global, estudi de l'oferta o competència, estudi de la demanda (demanda actual i demanda històrica de la zona), màrqueting estratègic (definició del producte en oferir en funció de les dades obtingudes de oferta, demanda ...), mostra del producte immobiliari de la zona i valoració econòmica d'aquesta ,...)

* Estudi econòmic (relació de despeses de l'operació (costos de construcció, tràmits administratius, llicències, honoraris tècnics ...), relació d'ingressos de l'operació, resultat de l'explotació ...)

* Estudi financer (finançament de l'operació en funció del repartiment de capital a aportar (capital propi del promotor o inversors i capital provinent de caixes o bancs: aquest repartiment juntament amb tipus d'interès de referència Euríbor i el rendiment que es vol obtenir per part de promotor i / o inversors ens determinarà el tipus d'interès comparatiu per definir la viabilitat de l'operació), cash flow previ, cash flow definitiu, valor actual net VAN (ens defineix si l'operació es converteix en viable), taxa interna de rendibilitat TIR i temps de recuperació de la inversió payback.

* Conclusions de l'estudi de viabilitat (definició de la viabilitat, condicionants de l'operació, recomanacions d'actuació, ...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada